Besinka píše:Koukněte do fóra zdravotní problémy -uši.Naší Besině vždy pomohly kapky Surolan , dají se koupit u veterináře okolo 200 Kč.Některé lidské lékárny jsou také schopné je sehnat.
Jenže Surolan je na kvasinky a na jiné věci nazabírá, může to být bakteriální zánět a na to jsou potřeba antibiotika. Měla jsem šarpejku a ta na záněty trpěla strašně moc,protože měla hrozně zúžené zvukovody, nemohla vyklepat ten sajrajt, co se ji tam vytvořil a uši vůbec nevětraly. Taky jsem lila všechnomožné i kapala ty žluté kapky. Nepomohlo to. Nakonec jsme změnili veterináře a ten hned udělala výplach uší v narkoze a pak jsme kapali jen při klepání hlavou(říká se, že jen tak bez nějakých potížích čistit uši a strkat tam vatu na tyčinkách se nemá, že to ty uši nepotřebují a že se pak jen podráždí a vyvolá to zánět a fakt se mi to potvtrdilo). Na kvasinky jsou také výborné kapky Otodine a na běžné čištění kapky Aptus Orisolve nebo Nolvasan Otic, z ATB pomohl Otibiovin. Ale jak píšu, musí to zhodnotit veterinář a ATB předepsat.