Právě je pát led 19, 2018 12:29 pm






Pečieme mlsky a iné dobroty pre placatky

Vaše zkušenosti, kterou značku kupujete, tipy, rady, návody, kvalita vs cena, doplňky stravy atd.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra Na celém fóru je zakázané vkládat inzerci na nabídku prodeje psů a štěňat, nebo na krytí. Tyto příspěvky budou odstraněné a uživatel zablokován. Přečtěte si pravidla tohoto fóra zde
  • Autor
  • Zpráva
Offline
Uživatelský avatar

Ki+M a Hercules

Stálý člen

  • Příspěvky: 1474
  • Registrován: stř bře 31, 2010 10:39 am
  • Bydliště: Wien, AT

Pečieme mlsky a iné dobroty pre placatky

Příspěvekpát dub 19, 2013 11:23 am

Zakladám temu pecieme mlsky a ine dobroty,kde najdete viac overenych receptov,ktore si mozete podla chuti svojho buldocka,ci jeho zdravotnych narokov na vyzivu prisposobit. Recepty su vacsinou jednoduche a su velmi dobrou alternativou ako si za malo penazi vyrobit vela mlsiek a nemusite riskovat pouzitie konzervantov a kadejakej umeliny v tych bezne predavanych pamlskoch. Mozete pridavat aj veci podla fantazie, podla skusenosti s pecenim ide vacsinou len o to, aby cesto malo konzistenciu pri kotrej sa dokaze upiect. Tak dobru chut! :)

Recepty (nieco kopirovane z facebooku od buldocich kolegov)

Sardinkove pamlsky

ingrediencie: 15-20dkg cerstvych sardiniek , polka mensej konzervy tuniaka v oleji, jedno vajicko, 2 hrste ovsennych vlociek, 4 platky syra gouda, polka postruhanej mrkvy, lanove semienka

Postup: vsetky uvedene suroviny hodite do mixera a zmixujete na hladku zmes, tu natriete na papier na pecenie na plech a peciete v trube tak,aby ste zmes pekne upiekli a ususili. Odporucam tak pri 150 stupnov piect.
Hotove,este teple rozkrajate na stvorce a vychladnute mozete dat do uzatvaratelnej nadoby a odtial brat. Daju sa robit aj kolecka s lyzicou na plech a mat z toho placky.

Od Olinka Navratilova:

Játrové sušenky

Do mixéru vložíme
- 500g kuřecích jater
- 500g ovesných vloček
- 3 vejce
- 3-4 stroužky česneku
- majoránku

Rozmixujeme a rozetřeme na plech, na pečící papír. Pečema cca 20 minut na 200°C. Hned po upečení nakrájíme na malé kousky. Část můžeme schovat do mrazáku.

Psí sušenky
Suroviny:
3 hrnky celozrné mouky
2 polévkové lžíce tuku (máslo, sádlo - nesolené!, nebo olej)
2 vejce
1/4 hrnku melasy
2 polévkové lžíce medu
4 lžíce karobu (není nutné)
trochu vody

Postup:
Do mouky vyklepneme dvě vejce, přidáme rozpuštěný tuk, melasu, med a karob. Vše dobře propracujeme do hladkého těsta, tuhého asi jako na vánoční cukroví. Pokud je těsto tuhé a drobivé přidáme podle potřeby vodu. Připravíme si plech vymazaný tukem a z připraveného těsta vyvalujeme rukou kuličky o průměru necelé dva centimetry, které klademe na připravený plech. Pečeme v troubě při střední teplotě dokud nejsou sušenky hotové (po rozlomení je i vnitřek propečený.
Sušenky jsou poměrně tvrdé, takže si pes pěkně požvýká, pokud ale chceme aby změkly, stačí je nechat několik dní proležet.

Karob koupíte ve zdravé výživě nebo biopotravinách - chutná a vypadá podobně jako kakao, nikdy ho však kakaem nenahrazujte - pro psa je čokoláda jedovatá! Pokud nemáme karob, můžeme ho vynechat, nebo místo něj použít jinou příchuť - např. slunečnicová semínka nebo oříšky.


Sušenky
4x vejce
1/4 litru vody
1/2 hrnku oleje nebo rozehřátého tuku
1 hrnek tvrdého nastrouhaného sýra
hladká mouka

V misce rozšleháme 4 vejce a dolijeme 1/4 litru vody. Přilijeme půl hrnku tuku (nebo olej). V jiné misce smícháme nastrouhaný sýr s jedním až dvěma hrnky hladké mouky, aby vznikla drobenka. Do této směsi můžeme přidat i další přísady - třeba slaninu apod., ale hodně jemně nakrájenou, aby těsto drželo. Psům ale budou chutnat i bez masa. Drobenku nasypeme k vajíčkové směsi a promícháme v řidší těsto. Postupně přidáváme další mouku, aby vzniklo tužší vláčné těsto (jako na cukroví). Necháme přikryté asi 20 minut odležet.

Těsto rozválíme a vykrajujeme sušenky.


Tvarohové kuličky
1 odtučněný tvaroh
6 lžíc mléka
6 lžíc spařeného lněného semínka
1 žloutek
4 šálky ovesných vloček

Všechny přísady smícháme, vytvarujeme menší kuličky a pečeme v troubě asi 15min. při 200st.
Kuličky musí být křupavé.

Záleží na vás jestli chcete pejskovi vylepšit, můžeme přidat sýr, játra, slaninu nebo šunku.


Tuňákové sušenky
1 šálek kukuřičné mouky
1 šálek ovesných vloček
1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky sušeného česneku
1 malý tuňák ve vlastní štávě nebo oleji
1/2 šálku vody

Ovesné vločky rozmixujeme na hrubší mouku přidáme tuňáka i s nálevem, vodu a ostatní ingredience. Vzniklé tužší těsto vyválíme asi na 1cm silnou placku a vykrájíme tvary. Dáme na pečící papír a necháme asi 3 minuty odpočinout, pak pečeme v troubě na 200st. asi 20min dokud nezískají zlatavou barvu.



Exkluzivní sušenky
1/2 hrnku teplého kuřecího vývaru
1 lžíce sušeného polotučného mléka nebo sušené smetany do kávy
1 lžíce olivového oleje, méně než polovina čaj. lžičky soli
1 rozšlehané vejce
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku celozrné mouky
1/2 lžičky sušeného droždí

Těsto necháme vykynout, potom vyválíme na 1 cm silnou placku, vykrájíme různé tvary nebo jenom kolečka a pečeme 10 min. na 170°C. Sušenky jsou pečené za chvilku.
Místo kuřecího vývaru, můžete dát vývar z jakéhokoliv jiného masa mimo uzeného.
Tyto sušenky jsou pro pejsky tisíckrát lepší a zdravější, než dětské piškoty a různé výrobky, tvářící se jako to nejlepší pro psy.

Hrnek o obsahu 2dl. Z této dávky jsou sušenky na dva plechy.

Masové placky:
250 g mletého masa
1 vejce
1 hrnek ovesných vloček
bylinky (nemusí být)

Vše smícháme, uděláme placičky a pečeme na pečícím papíru při 180 stupních asi 20 minut.


Mrkvové placičky
200g nastrouhané mrkve

1 vejce

4 lžíce vody

250g celozrnné mouky

3 lžíce oleje

půl prášku do pečiva

Vejce utřeme s olejem a přidáme jemně nastrouhanou mrkev a vodu. Poté vmícháme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. To rozválíme na 1 – 2 centimetry hrubý plát, ze kterého následně vykrajujeme kolečka. Na plech vymazaný tukem a nebo vyložený pečícím papírem klademe jednotlivé kousky a jemně povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě při střední teplotě dokud nejsou placičky hotové.

Psí perník
500 gramů hovězích, vepřových nebo kuřecích jater
1-2 vejce
ovesné vločky
celozrnná mouka

Játra s vejci rozmixujeme a smícháme s ovesnými vločkami a pohankovou moukou. Hustou kaši naplníme do formy a pečeme necelou půl hodinu při 180 stupních.

Pre tych,co maju susicku na ovocie a stoji to akurat v spajzi v rohu :)

Sušené maso

Opět věc, kterou ocení jak čtyřnožci, tak dvounožci. U nás je velice oblíbené u všech, včetně návštěv

Na sušení masa je velice vhodná sušička na ovoce. Značka je jedno, já mám například novozélandskou Ezidri. Tu můžu doporučit, protože už ji spokojeně používám víc jak 10 let. Maso se dá sušit i v troubě, ale s tím nemám zkušenosti.

Sušit můžete jakékoli maso. V zásadě platí, že čím tučnější, tím déle se suší a dřív se může zkazit. Takže je lepší sušit maso libové.
Stačí ho nakrájet na přiměřeně velké kousky, zase platí, že čím budou větší, tím déle se budou sušit. Takže optimální je cca 5x2 cm, při tloušťce cca 0,5-1 cm. Všechno nacpat do sušičky a sušit a sušit.... Po usušení nechte chvíli na vzduchu odpočinout a dejte do takové nádoby či sáčku, do které se nedostane vlhkost. Pokud chcete sušené maso déle skladovat, dejte ho do lednice nebo mrazáku. Tam vydrží třeba rok.
Pro představu délky sušení - kuřecí maso je usušené za zhruba 8 hodin, hovězí 10, játra 15 hodin...

Můžete si tak nasušit jak chutné pamlsky, tak maso na cesty. Takovéto pamlsky jsou vhodné obzvláště pro psy alergiky, kdy aspoň víte, co jim dáváte.
Stejně jako maso si můžete nasušit i zeleninu a ovoce a na cesty si tak připravit komplet krmení, které jen zalijete vlažnou vodou.

Co už jsme sušili:
kuřcí prsa, hovězí svalovinu, hovězí a vepřová játra, hovězí a vepřové srdce, lososa

sušené maso - kuřecí, hovězí, telecí sušená játra sušený losos

sušené maso + zelenina na cesty

sušené maso, zelenina, ovoce a bylinky na cesty - stačí zalít teplou vodou
Ki+ M + Hercules+ Asta= Velká láska!
Offline
Uživatelský avatar

Ki+M a Hercules

Stálý člen

  • Příspěvky: 1474
  • Registrován: stř bře 31, 2010 10:39 am
  • Bydliště: Wien, AT

Re: Pečieme mlsky a iné dobroty pre placatky

Příspěvekned kvě 05, 2013 12:32 pm

pridavam dalsi recept na pamlsky od Peťka Smékalová

Jatrove susenky

1 kg syrových jater - já dělala z vepřových a měla jsem zhruba 750 g , ale můžou být i hovězí
2 vejce
2 lzice olivove oleje
trocha strouhanky a ovesných vloček
bylinky - dala jsme směs přímo sáčkovou z obchodu ( petržel, majoránka, česnek)
Játra se rozmixuji pak se do nich přidají celá dvě vajíčka a olej zahustí se to vločkami a strouhankou, tak aby hmota nebyla ani moc tekutá ale ani ne tuhá, tak přiměřeně od oka:D
Pak se to rozetře na plech na pečící papír a dá se to do trouby na 120stupnu a mělo by se to nechat vysušit pořádně. Jednou jsem to dělala i ve spěchu navíc stupnu a upekla to . Bylo to stejně dobrý takže záleží podle času:)
Ki+ M + Hercules+ Asta= Velká láska!

Zpět na Krmení, krmiva, BARF, doplňky stravy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník